måndag 3 juni 2013

Argare än vanligt!! (alt.rubrik: Jag är grym på att torka bajs!)

I går. Andra natten i vår fina lägenhet. Vad händer? JOOOO!!
Vi tänker att vi ska dra igång en tvätt. Klockan typ 22? Och sen gå ut med hunden. Vi sätter igång tvättmaskinen, men det kommer inget vatten. Så vi stänger av den och tänker ringa till vår hyresvärd idag. Jag, sambon och hunden är ute en sväng och när vi kommer tillbaka så är det kaos! Översvämning i badrummet. Vi ringer och skriver som galningar till vår hyresvärd, efter vi konstaterat att vi inte fattar nått!
Hon har telefonen på ljudlöst och svarar inte. Så vi lyckas få tag i numret till en jour-vvs som kommer typ 01.30 och kirrar läget på 10 min. Suck. Räkning runt 4.000. Känns kul efter den här våren då alla mina sparpengar redan gått åt . (Bara biljäveln 15.000 typ)Vi är kanske inte menade att bo ihop? Eller så får vi all skit med våra bostäder nu och slipper det i resten av våra liv?

På tal om annat är det sommar och då jobbar man antingen 09-21 eller 09-09 dagen efter eller 09.00-15:30 dagen efter. Två sovpass i veckan á 300 spänn st. (7 timmar på natten får man 300 spänn för, resten får man vanligt) plus att man där emellan har dagspass.
Kommer ihåg att när jag pluggade till USK:a så fick jag höra nått som hette typ Curie-syndromet.(?) Hon jobbade visst inom vården utan att få betalt (tack för den, döh!). Och hon kom ju från sviiinrik familj. Det gör inte jag. Men det menar asså att det inte bara är ett jobb utan att man gör det för att vara schysst, eller vafan vet jag. Men det ÄR (bara)ETT JOBB! Precis som sekreterare eller skoförsäljare eller frisör. Bara för att det handlar om andra människors hälsa ska vi inte behöva offra vår egen och få skitlöner?
T.ex. Min andra dag i hemtjänsten, när jag va 17,  så dog en dam i mina armar. 80 kr i timman. En dator kraschar 300 kr i timman?
Min hälsa var kanske lite sämre just då än snubben/snubban med den kraschade datorn, eller vad tror ni?

HÖJ statusen, lönerna och arbetsvillkoren för mej och mina KVINNLIGA kollegor! (ja, hittar ni någon man inom vårdyrket som har det kasst, så fine, fixa te't för'n mä då(doktor räknas inte. bara sånt "lågstatusjobb" som jag har räknas nu) 5e året jag jobbar inom vården, 3 olika arbetsplatser. 3 manliga kollegor. på fem år. just sayin'!)
Och jag är trött på't!
Jag har fått erbjudande att få betald utbildning på mitt jobb nu. Satsar på dom unga. ASGRYMT!

.... MEN! Det spelar ingen roll för mitt jobb kommer fortfarande vara samma sak, samma betalt och allt!
Jag har torkat nazist bajs, tantbajs, gubbajs, vänster bajs, kvinnohatarbajs och allt där emellan! Och tro fan inte att ditt bajs luktar bättre än deras eller mitt. Och fatta att vi alla är samma!
Trött på politiker och folk(blanda ine ihop didära!) som säger att vården har det åååh så jobbig.. det är så synd om oss, för lite folk och dåligt betalt. Ja men VAFAN kom och hjälp oss!! på alla dessa tre arbetsplatser har vi SKRIKIT efter hjälp. Folk går in i väggen hit och dit. Man behöver ju inte ens va utbildad, så det är bara till att hoppa in i gemenskapen, alla arbetslösa! Torka bajs är förhoppningsvis nått du kan, by now, om du kan klicka in på den här skitbloggen!  Vad jag säger är inte att alla SKA eller är lämpade för att jobba inom vården. Men många mer än dom som redan jobbar med det, kan. Jag vill inte jobba med datorer för att  1. det intresserar mej inte 2. känns, för mej meningslöst. 3. kan inget om det. Och man kan slippa i jobba i vården om man har ett bra argument. Inte bara "blööh, ja vill juinte torka bajs heller. Blää". Kommer man med nått som typ "nää, jag är spruträdd" fine. Men bajs har du ju sett sen den dag du föddes, och torkat sen du var gammal nog, right?

Men snacka går ju. Antar att du är lite för fin för't! (Med du menas alla dom jag träffar som säger att dom aldrig skulle klara av att torka skit (för det gör väl inte en människa typ 1 gång om dan?))

Jag är också sugen på att bli grundskolelärare men även detta yrke är ju skit! Inte själva yrket såklart, då hade jag ju inte velat bli det, men villkoren, statusen och lönerna. Så det är ju ingen idé att utbilda mej till det heller! 

ARG!
Jag ska alltså satsa på en vvs-utbildning, då får jag ca 5.000 kr /utryckning/kväll. I stället för 300 kr/ kväll!
ARG!


Eller kanske fixa folks datorer? dom tjänar fett med dollarez, har jag fått för mej? Jag vill plugga vidare. Jag vill det. Men inget är värt att plugga till. Jag har två år på mej, s-t-r-e-s-s, innan högskoleprovs-poängen går ut. Det är min "enda" chans för att plugga vidare på högre nivå. Nuförtiden är ju 50% av provet matte och några meritpoäng har man ju inte, så då får man hoppas på sina 1.5 i högskolepoäng eller? Och jag vill inte plugga vidare inom två år. Kanske?

Men jag är BÄST på att torka bajs, tackar som frågar.

Viktigt: Jag tycker mitt jobb är GRYMT! Jag älskar det jobb jag har nu! jag har fina kollegor och får jobba med någonting givande. Med människor. Känna att jag gör skillnad. Lära mej massor om människor och psykiska sjukdomar. Fantastiskt!! Jag önskar att alla kunde jobba ett par år inom vården och kanske fatta lite om hur människor fungerar. Det är jävligt spännande!

 p.s  när jag pluggade så skulle vi föregå med gott exempel. Vi fick absolut inte nolla ettorna och man skulle va så jävla snäll och så. Om det var för att vi skulle jobba med människor? nja, samhäll och turism och sånt får väl nolla? Om det var för att  10/11 elever var tjejer? humm... Fortfarande så ska man va så duktig. Inte röka eller dricka alkohol eller så. Och det är ju till att göra det till någonting mer än bara till ett jobb? Eller? Grabbarna på bygg vare ju nästan obligatorisk snusning för?





 

Jag är ingen förebild för folk som vill ha't tråkigt.(det är inte bra att röka eller dricka för mkt. om någon började fundera på detta.) Men man kan ju inte hela tiden gå omkring och vara jävligt duktig?
Eller kan man det?

Fitta hej, leverpastej!

3 kommentarer:

  1. Du ar helt underbar. Tack for en toppenblogg. Fortsatt att skriva :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :)
      Skriver sålänge det finns nått o skriva om. Och det lär det nog, tyvärr, göra ett bra tag framöver.

      Ellen :)

      Radera
  2. Wisdom:

    "For those who stubbornly seek freedom around the world, there can be no more urgent task than to come to understand the mechanisms and practices of indoctrination. These are easy to perceive in the totalitarian societies, much less so in the propaganda system to which we are subjected and in which all too often we serve as unwilling or unwitting instruments."

    Quoted from Avram Noam Chomsky

    :)

    SvaraRadera